Doğanın Kalbinde Tatil: Yaz Kampçılığı

Hobi

DOĞANIN KALBİNDE TATİL : YAZ KAMPÇILIĞI

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte şehrin kalabalığından uzaklaşıp doğayla baş başa kalmak isteyenlerin sıkça başvurduğu seçeneklerden birisi yaz kampı. Doğada olmak ne kadar çekici olsa da kamp yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları unutmamak gerekiyor. Gerekli ekipman ve bilgiye sahipseniz kamp tatili, unutulmaz anılar biriktirmenin harika bir yolu.

SENA YILDIZ

Öncelikle doğru ekipmana sahip olmak kamp için en önemli noktalardan biri. Rahat edebileceğiniz genişlikte bir çadır, mevsime uygun bir uyku tulumu, zemini yumuşatmak için mat gibi temel ihtiyaçların yanı sıra yanınızda götüreceğiniz kamp sandalyesi, hamak ve ışık ekipmanı konforunuzu arttıracaktır. Ayrıca gündüz güneşten korunmak için güneş kremi, güneş gözlüğü, şapka ve nefes alabilen pamuklu giysiler yaz kampında rahat etmek için yanınızda bulunması gereken eşyalar.

ÇADIR KURMAK İÇİN DOĞRU NOKTAYI BULMAK

Kamp yaparken çadırı nereye kurduğunuz oldukça önemli. Zira ağaçlık bir alanda veya başka bir gölgelikte değilseniz sabahın ilk saatlerinde bunaltıcı bir sıcağa maruz kalabilirsiniz. Çadırın kumaşı ne kadar ince olsa da kapalı bir alan olduğundan mümkün olduğunca sık çadırı havalandırmak gereklidir. 

Başka bir önemli nokta ise çadırı havalandırırken sineklik kısmını açık bırakmamaya özen göstermeniz. Doğanın diğer sakinleri olan sinek ve böceklerin çadıra girmesi rahatınızı kaçırabilir. Yanınızda bu tür tehlikelere karşı sinek ve böcek kovucu spreyler veya karışımlar bulundurmanız yerinde olacaktır. Ayrıca arkanızda iz bırakmadan kamp yapmak hem güvenliğiniz için hem de doğaya saygı adına bir sorumluluktur.

KAMP YAPARKEN BESLENME ALIŞKANLIĞI

Kamp süresince yemek yapacaksanız yanınızda küçük kamp ocağı ve kamp tipi portatif mutfak gereçleri götürebilirsiniz. Ayrıca konserve ve besin değeri yüksek gıdalar yanınızda bulundurmak zaman zaman işinizi kolaylaştıracaktır. Kampta yeme içme alışkanlıkları ile ilgili esas nokta ise, yeterli sıvı almayı ihmal etmemek. Besinleri korumak için soğutucu çanta, sıvıları serin tutmaya yönelik bir termos ve matara bulundurmak kampın daha rahat geçmesini sağlar.

KARAVAN KAMPI

Doğa içinde dinlenerek tatil yapmanın başka bir yolu da, son yıllarda oldukça popüler hale gelen karavan
kampçılığı. Birçok yere ulaşımı ve konaklamayı kolaylaştırması, ayrıca bir konfor alanı sunması karavanlara olan talebi arttırmış durumda. Karavan kampçılığı tatilcilere hem esneklik ve özgürlük sağlıyor hem de ekonomik bir seçenek sunuyor. Türkiye’de karavan kampı yapmaya elverişli birçok nokta bulabilirsiniz. En popüler olanları sıralamak gerekirse :

  • Kaş, Antalya: Turkuaz denizi ve eşsiz doğasıyla hem deniz hem de doğa tutkunları için ideal bir yer.
  • Kaz Dağları, Balıkesir: Temiz havası ve doğal güzellikleriyle huzur arayanlar için mükemmel bir kaçış noktası.
  • Yedigöller, Bolu: Gölleri ve ormanlarıyla ünlü Yedigöller Milli Parkı, doğa severler için bir cennet.
  • Köprülü Kanyon, Antalya: Macera sevenler için rafting ve doğa yürüyüşleriyle ünlü Köprülü Kanyon, unutulmaz bir kamp deneyimi sunar.

Dinlenmek ve güzel vakit geçirmek için kamp tatilini tercih ederseniz doğa yürüyüşleri, bisiklet turları, balık tutma ve yüzme gibi aktiviteler hem zihinsel ve fiziksel sağlığınızı destekleyecek hem de doğayla bağ kurmanızı kolaylaştıracaktır. Çadırla veya karavanla, kamp yapmaya karar verirseniz hazırlıklarınızı yapıp rotanızı belirledikten sonra unutulmaz bir maceraya adım atabilirsiniz.