Zorlu Coğrafi Koşullarda Azimle Çalışıyoruz

Şubeler

ZORLU COĞRAFİ KOŞULLARDA AZİMLE ÇALIŞIYORUZ

“Bankamız misyon ve vizyonuna bağlı kalarak müşterilerimizin ihtiyaçlarını doğru belirleyip onlara hızlı bir şekilde hizmet sunuyoruz.”

ERHAN OLCAY
Van Şube Müdürü

Van Şube Müdürü, bankacılık sektöründe 20. yılına giren deneyimli bir bankacı. 1978 yılında Siirt’te doğan Erhan Olcay; evli, bir erkek ve bir kız çocuğu babası. İlk ve ortaöğrenimini Siirt’te tamamlayan ve 2001 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi Bölümü’nü bitiren Erhan Olcay, 2002 yılında Çorum ilinin Sungurlu ilçesinde askerliğini yapmış. 2004 yılında bankacılık sektörüne adım atarak meslek hayatına başladığını, 6 yıl bölge müdürlüğünde görev yaptıktan sonra 2013 yılında şube müdürü olarak atandığını ifade ederken “Bankamıza 2016 yılında Bitlis Şubesi’nde başladım. 2020 yılından beri de Van Şubesi’nde görevimi devam ettiriyorum.” diyor.

Van Şubesi’nde toplamda 29 kişilik bir ekiple hizmet verdiklerini ifade eden Erhan Olcay’la keyifli bir sohbete başlıyoruz

’ŞEHRİMİZ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN İLGİ ODAĞI’

Van’ın tarihi M.Ö. 5000 yıllarına dayanıyor ve halen yaşanılan en eski il olma özelliği taşıyor.

“Van ili, coğrafi güzellik olarak bence Türkiye’nin en güzel illeri arasında yer alıyor ve Van denince akla üç ünlü geliyor: Van Gölü, Van kedisi ve Van kahvaltısı geliyor” diye il hakkında bilgi veren Erhan Olcay, özellikle Van Gölü’nün şehre farklılık kattığını ifade ediyorVan’ın tarihi M.Ö. 5000 yıllarına dayanıyor ve halen yaşanılan en eski il olma özelliği taşıyor. “Van ili, coğrafi güzellik olarak bence Türkiye’nin en güzel illeri arasında yer alıyor ve Van denince akla üç ünlü geliyor: Van Gölü, Van kedisi ve Van kahvaltısı geliyor” diye il hakkında bilgi veren Erhan Olcay, özellikle Van Gölü’nün şehre farklılık kattığını ifade ediyor.

Dünyanın en büyük sodalı gölü ünvanına sahip olan Van Gölü, Türkiye’nin de en büyük gölü. Tarihi ve kültürel zenginlikleri nedeni ile özellikle yaz mevsiminde yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Van, şehrin İran’a sınırı olması nedeniyle her mevsim İran’dan gelen turistlerin uğrak yeri.

İl ekonomisini oluşturan unsurlar hakkında sorular sorduğumuz Erhan Olcay, şehrin gelişen ve gelişmekte olan ekonomik altyapısı hakkında şunları söylüyor:

“Turizm sektörünün gelişmesine bağlı olarak ilimizdeki oteller istihdama katkı sağlıyor. Van’da ağırlıklı olarak tarım, hayvancılık, inşaat, taahhüt ve ihracat sektörleri ön planda. Ancak son yıllarda ilimizde tekstil sektörüne yönelik teşvik edici adımlar atılıyor. Bölgenin özellikle genç nüfus avantajı istihdamın gelişmesine ciddi anlamda katkıda bulunuyor.”

’MÜŞTERİLERİMİZİN İHTİYAÇLARINA HIZLI YANIT VEREN BİR EKİPLE YOL ALIYORUZ’

Firmaların ve bireysel müşterilerin Şubemizi tercih etmelerindeki en önemli etkenin Bankamızın sektörde öncü olması, firmaların ve bireysel müşterilerin ihtiyaçlarına hızlı cevap verebilmesinden kaynaklandığını söyleyen Erhan Olcay, Bankamız misyon ve vizyonuna bağlı kalarak müşterilerimizin ihtiyaçlarını doğru belirleyip onlara hızlı bir şekilde hizmet sunuyoruz.

‘TÜM KARARLARDA ‘BİZ’ OLARAK HAREKET EDİYORUZ’

Başarının kesinlikle bir tesadüf olmadığını, tek kişinin çabasından ziyade bir ekip çalışmasının ürünü olduğunu söyleyen Erhan Olcay, başarılı olabilmek için doğru insanların bir araya gelmesinin, etkili bir iletişim kurulabilmesinin ve ortak hedeflere yönlendirilmesinin öneminden bahsediyor.

Van Şubesi’nin, ‘ben’ değil ‘biz’ olmayı başardığını aktaran Erhan Bey’e ekip içinde biz bilincini nasıl oluşturduğunu soruyoruz:

“Ekibimiz ortak hedef bilinci ile etkili iletişim kurarak çalışmalarına devam ediyor. Yönetici olarak ben de ekip arkadaşlarımı alınan tüm kararlara dahil ediyor, onları dinliyor ve farklı fikirler ortaya çıktığında hep beraber bu fikirleri değerlendiriyoruz. Bu durum çalışanlarımızın öz güveninin artmasına ve etkin çalışmasına katkı sağlıyor.”

‘BANKAMIZIN HEDEF VE STRATEJİLERİ DOĞRULTUSUNDA İLERLİYORUZ’

2023 yılını başarılı bir şekilde tamamladıklarını, Şubelerini ölçekte üst sıralara taşıdıklarını anlatan Erhan Bey,

“2024 yılının ilk yarısında da aynı şekilde yukarı yönlü bir performans sergileyerek Şubemizi üst sıralara taşımayı başarmış durumdayız. Şubemizi daha başarılı bir seviyeye taşıyabilmek adına öncelikle Bankamızın hedef ve stratejileri doğrultusunda hareket ediyoruz. 2024 yılını bu doğrultuda daha başarılı bir şekilde tamamlamayı hedefliyoruz.” diyerek 2024 yılını planladıklarını ifade ediyor.

Ekran Resmi 2024-06-28 17.55.36
Ekran Resmi 2024-06-28 17.55.50
Ekran Resmi 2024-06-28 17.55.19
Ekran Resmi 2024-06-28 17.55.36
Ekran Resmi 2024-06-28 17.55.50
Ekran Resmi 2024-06-28 17.55.19
previous arrow
next arrow