Başarı, Tüm Süreçte Aktif Rol Almaktan Geçer

Van Bölge Koordinatörlüğü

BAŞARI, TÜM SÜREÇTE
AKTİF ROL ALMAKTAN GEÇER

Başta esnaf, sanatkar ve KOBİ’ler olmak üzere tüm müşterilerimizle yakın temas kurupihtiyaçlarını ürün çeşitliliğimizle karşılıyoruz. Sanayi tesislerinin arttırılması için yatırımcı firmalarımızı dinliyor, taleplerine cevap veriyor,Bankamız misyonu çerçevesinde bölgemizin ve ülkemizin gelişimi için katkı sağlamaya devam ediyoruz.

VEYSİ BÜDÜN
Van Bölge Koordinatörü

Van Bölge Koordinatörlüğü, Bankamızın 2023’te kurulan koordinatörlüklerinden. Van, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Muş ve Hakkâri illerini kapsayan bölgemizin koordinatörlüğünü Veysi Büdün üstleniyor. 

1980 yılında Mardin Midyat ilinde doğan, ilk ve ortaöğrenimini Mersin’de tamamlayan Veysi Büdün, Çukurova Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü mezunu. 

Evli ve bir oğlu olduğunu bizlerle paylaşan misafirperver Koordinatörümüz, yoğun bir iş temposu içinde. Fırsat bulduğunda fotoğraf çekmek için doğa yürüyüşlerine çıktığını anlatıyor. 

2004 yılında Bankamızın Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda müfettiş yardımcısı olarak göreve başlayan Veysi Bey, iş yaşamındaki süreci şöyle dile getiriyor: 

“Müfettişlik görevinden sonra 2009 yılında Pozcu / Mersin Şubesi’ne şube müdürü olarak tayin edildim. Akabinde sırasıyla; Metropol / Mersin Şubesi, İnönü Caddesi / Malatya Şubesi, Çevreyolu / Malatya Şubesi ve Sivas Şubesi’nde şube yöneticiliği görevimi yaptıktan sonra 2022 yılı sonunda kuruluş kararı alınan Van Bölge Koordinatörlüğümüze Bölge Koordinatörü olarak atandım.”

‘ÜLKEMİZİN EN DOĞUSUNDA 22 ŞUBEMİZLE HİZMET VERİYORUZ’

Bölge Koordinatörlüğü olarak sorumluluk alanınız hangi illeri kapsıyor? Organizasyon yapınızdan söz eder misiniz, size bağlı kaç şube ve çalışan bulunuyor?

Bölgemiz hinterlandı Doğu Anadolu Bölgesi’nin en doğusunda yer alan Van, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Muş ve Hakkâri illerini kapsıyor. Bir uçtan bir uca 485 km mesafelik (Varto Şubesi ile Şemdinli Şubesi arası) geniş bir alanda 22 Şubemiz bulunuyor ve bünyesindeki 341 çalışma arkadaşımızla halkımıza hizmet veriyoruz. Bölge Koordinatörlüğümüzün lokasyonu ise tarihi İpek Yolu üzerinde yer alıyor. 

Alanında uzman, tecrübeli pazarlama ve kredi tahsis ekibimizle şubelerimizdeki çalışma arkadaşlarımızla birlikte değerli müşterilerimizin ihtiyaçlarına daha hızlı cevap verebilmek, güvenli, kaliteli ürün ve hizmet sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

‘BANKAMIZIN MİSYONUYLA ÜLKEMİZİN GELİŞİMİNE KATKIDA BULUNUYORUZ’

Tarihsel ve kültürel varlıkları açısından Van oldukça zengin bir bölge. Burada öne çıkan sektörler neler, bölge ile etkileşiminiz nasıl şekilleniyor?

Van ili, gölüyle, doğasıyla, tarihi yapılarıyla ülkemizin doğusunun en fazla ilgi çeken özel şehirlerinden biri. İlimiz firmalarının faaliyetlerine bakılırsa başta inşaat-taahhüt sektörünün öne çıktığını söyleyebiliriz. Ayrıca bölgemizde turizm, gıda imalatı, maden-taş, ağaç-mobilya, kimya, metal, tekstil sektörlerinin yer aldığı bir yapı da karşımıza çıkıyor. 

Muş ilimizde orman ürünleri, çimento imalatı; Hakkâri ilimizde maden işletmeciliği; Ağrı ve Iğdır illerimizde; ticaret, tarım ve inşaat sektörü öne çıkıyor. Aras Nehri’nin suladığı Iğdır Ovası önemli bir tarım alanı, bir nevi Kuzey Anadolu’nun Çukurova’sı sayılıyor. Burada küçük esnaf faaliyetlerinin yanında şeker pancarı, tahıl ürünleri başta olmak üzere tarımsal faaliyetler yoğun olarak gerçekleştiriliyor.

Bölgemiz hinterlandında yeni gelişen organize sanayi bölgelerinde yer alan başta esnaf, sanatkar ve KOBİ’ler olmak üzere tüm müşterilerimizle yakın temas kurup ihtiyaçlarını ürün çeşitliliğimizle karşılıyoruz. Sanayi tesislerinin arttırılması için yatırımcı firmalarımızı dinliyor, taleplerine cevap veriyor, Bankamız misyonu çerçevesinde bölgemizin ve ülkemizin gelişimi için katkı sağlamaya devam ediyoruz.

‘REKABET KONUSUNDA GÜÇLÜ BİR KAMU BANKASIYIZ’

Bölgede bankacılık alanında rekabet koşulları nasıl, koordinatörlüğünüz hangi özellikleri ile öne çıkıyor?

Koordinatörlüğümüzün kuruluşunun bölge insanını cesaretlendirdiğine mutluluk ve heyecan verdiğine şahit olduk. Geçen sürede Bankamızın verdiği kararın ne kadar isabetli olduğunu gerek aktif gerekse çalışma büyüklüğümüzdeki gelişim katsayılarımızda da net olarak gördük.

Bölgemizin kuruluşu ile kuzeyindeki Iğdır ve Ağrı’dan güneyindeki Hakkari’ye, doğusundaki Bitlis, Muş ve Van olmak üzere 6 ili kapsayan yaklaşık 3 milyonluk nüfusa sahip hinterlandımız bankacılık alanında daha dinamik bir yapı kazanmış oldu. Bu bağlamda bölgemizde faaliyet gösteren müşterilerimize daha sık ziyaret gerçekleştirebilme, firmaları daha yakından tanıyarak taleplerine daha hızlı ve yerinde cevap verebilme konusunda sektördeki diğer bankalara kıyasla daha avantajlı konuma geldiğimizi söyleyebiliriz.

Şubelerimize düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde yeni müşteri kazanımının önemine vurgu yapıyor, bu anlayışın ve farkındalığın oluşmasına destek veriyoruz.

Rekabetin ve dinamizmin çok yüksek olduğu bilgi teknolojileri alanında hem mevcut kadrolarımızın yetkinliğini sürekli arttırmak, hem de yetenekli profesyonelleri kadromuza katmak için en iyi eğitim firmaları ve üniversite iş birlikleriyle sürekli projeler geliştiriyoruz.

Sizleri 1000’i aşkın çalışma arkadaşlarımız başta olmak üzere, sektördeki en yetkin yerli ve yabancı firmalardan oluşan iş ortaklarımızı da kapsayan büyük ve güçlü ailemizle birlikte saygı ve sevgi ile selamlıyorum. 

Hiç şüpheniz olmasın, teknolojimiz emin ellerdedir.

‘BİLGİ, AKTARILDIĞI SÜRECE KIYMETLİDİR’

Çalışma tarzınızdan bahsetmek gerekirse, ekibinizle etkili bir iletişim kurmak için uyguladığınız yöntemler neler, nasıl motivasyon sağlıyorsunuz, ekibinizden beklentileriniz ve hedefleriniz nelerdir?

Bölge Koordinatörlüğümüz Ocak 2023’te faaliyetlerine başladı. İklim ve coğrafi yapı açısından zorlu bir bölgede yer alıyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana geçen 1,5 yıla yakın zaman zarfında kar, tipi, ayaz, soğuk demeden gerçekleştirdiğimiz düzenli şube ziyaretleri ile her daim çalışma arkadaşlarımıza ulaşılabilir olduğumuzu hissettirmek, onları her konuda dinlemek ve motivasyonlarını arttırmak adına Bölgemizin dinamik kadrosuyla özverili bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. 

Bilgi, insanın hayat boyu edindiği tecrübe ve öğrendiklerinin bütünü, elbette aktarıldığı sürece kıymetli. Ben de meslek hayatımda sahip olduğum bilgi ve tecrübelerimi çalışma arkadaşlarıma aktarmayı bir misyon olarak kabul ettim. Bu anlayışla çalışanın kendini değerli hissettiği, insan odaklı bir çalışma tarzını benimsedim. 

Bankamızın beklenti ve hedefleri hususunda hızlı bir şekilde organize olup, hedef ve sonuç odaklı bir çalışma sergilemek için ekibimi yönlendirir ve motive ederim. “Başarı, süreçlerde aktif rol almaktan geçer.” mottosunu kendime şiar edindim. Dolayısıyla süreçlerde yer almadan ve ekibi süreç içerisine dahil etmeden başarılı sonuçların ortaya çıkmasını beklemek iyimserlik olur. Bizler ekip ve takım arkadaşı olarak bu yaklaşım ve prensiple çalışmalarımızı sürdürüyor, birlikte olmaktan güç alıyoruz.

Hedeflerimiz; 2023 yılında olduğu gibi 2024 yılında da sürdürülebilirlik açısından bölgedeki gücümüzü ve büyüklüğümüzü daha ileri noktalara taşımak. Bankamızın misyonuna uygun olarak esnaf, sanatkar, KOBİ, kadın girişimci ve tüm müşterilerimizi desteklemeye yönelik motivasyonumuza devam ederek, bölgemizin kalkınmasına daha çok destek vermek için elimizden gelenin fazlasını yapmayı hedefliyoruz.

‘KADİM TARİHİYLE VAN, DOĞU ANADOLU’NUN MAVİ CENNETİ’

Van’da olmak size nasıl hissettiriyor, bölgenin sizin için öne çıkan güzellikleri nelerdir?

Doğunun eşsiz güzelliklerini yaşamak gerçekten bambaşka duygu. Kendine has coğrafyası, leziz mutfağı, iklimi, el değmemiş doğası, karlı zamanlarda âdeta kartpostal gibi manzaraları ile insana keyif ve mutluluk veren bir şehir. 

Van yöresi kadim tarihiyle Doğu Anadolu’nun mavi cenneti; Urartu, Asur, Persler, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu gibi pek çok medeniyete de ev sahipliği yapmış bir bölge. 

Van Gölü ise dünyanın en büyük sodalı gölü; görkemli maviliğiyle bölgeye farklı bir anlam ve güzellik kazandırıyor. Yöre halkımız tarafından da Van Gölü büyüklüğünden ötürü deniz olarak ifade ediliyor.

yeni_61A3119
yeni_61A3224
yeni_61A3130
yeni_61A3119
yeni_61A3224
yeni_61A3130
previous arrow
next arrow