Bölgenin En Önemli Finans Aktörüyüz

Trakya Bölge Koordinatörlüğü

BÖLGENİN EN ÖNEMLİ FİNANS AKTÖRÜYÜZ

Özellikle pandemi döneminde Trakya’da tabana yaygın en çok kredi kullandıran banka olduk ve şube sayımızı artırarak bankacılık payımızı daha da yükselttik.

YUSUF DEMİREL
Trakya Bölge Koordinatörü
Halkbankası YUSUF DEMİREL Trakya Bölge Koordinatörü

Koordinatörlüğünü “mutlu çalışanların görev yaptığı” bölge olarak tanımlıyor Trakya Bölge Koordinatörü Yusuf Demirel. “Başarılı olmak, Bankamız için hepimizin birinci görevidir. Birlikte görev yaptığım tüm çalışma arkadaşlarıma eşit şartlarda, mutlu ve huzurlu bir çalışma ortamı sağlamak ise benim en önemli ikinci görevimdir.” diyor. Ekip arkadaşlarının başarılı oldukları kadar bankasına sadakatle bağlı, birbirleriyle uyumlu ve özverili çalışanlar olduklarını da sözlerine ekliyor. 

Yusuf Demirel doğma büyüme Ankaralı ve tüm öğrenim hayatını burada geçirmiş. Güzel deneyimler edindiği, hatırında hep tatlı anılarla özdeşleşen Ankara’yı ve kariyerinin nasıl şekillendiğini de şöyle anlatıyor: “Bahçelievler Deneme Lisesi mezunu olduğumdan yürüyüş güzergâhım 7. Cadde, dershanem Milli Kütüphane, dinlenme mekânım Anıtkabir, gezinti alanım Kızılay, aktivitem sıkı takipçisi olduğum Devlet Tiyatroları’ydı. Öğrencilik yıllarımda muhasebecilik, sigortacılık ve turizm işletmeciliği gibi deneyimlerim olmuştu. Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra müfettiş yardımcısı olarak Bankamızda işe başladım. Güzel bir tesadüf sonucu, ilk teftiş ettiğim Konya Şubesi’ne ilk sabit görevimle müdür olarak atandım. Kuruluşunda yer aldığım Konya Bölge’nin de ilk Koordinatörü oldum. Selçuk Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptıktan sonra bankacılık hayatımın “ilk”lerini yaşadığım Konya’dan ayrılıp sırasıyla en güzel şehirlerimizden Samsun, İzmir ve Eskişehir’de görev yaptım. Hâlen, ‘İyi ki bu bölgeye atanmışım.’ dediğim Trakya’nın çalışkan ve mutlu çalışanlarıyla Bankamıza hizmet etmeye devam ediyorum.”

Boş vakitlerinde spor yaptığını, aile ziyaretlerinde yeğenleriyle ayrı ayrı ilgilenip onlarla zaman geçirdiğini belirten Demirel ayrıca astroloji, şiir, ekonomi ve sağlık içerikli kitapları okumayı sevdiğini, yurt içi ve yurt dışındaki tarihi yerleri gezip fotoğraflamaktan keyif aldığını dile getiriyor.

YUSUF DEMİREL Halkbankası Trakya Bölge Koordinatörü Ofisi

‘BANKAMIZDA COĞRAFİK ALAN ADIYLA ANILAN TEK BÖLGE’

Trakya Bölge Koordinatörlüğü’nün sorumluluk alanı ve organizasyon yapısı hakkında bilgi verir misiniz?

Bankamızda coğrafik alan adıyla anılan tek bölge Trakya Bölge Koordinatörlüğü’dür. Trakya bölgemiz, kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Marmara Denizi ve batısında Ege Denizi olmak üzere üç tarafı denizlerle çevrilmiş yegâne bölge. 

Trakya’yı oluşturan Tekirdağ, Edirne, Kırklareli il ve ilçeleriyle birlikte Çanakkale’den Gelibolu, İstanbul’dan da Çatalca ve Silivri ilçeleri Bölgemizin sorumluluk alanı içerisinde yer alıyor. Organizasyon yapımızda üç bölüm müdürlüğü ve 26 şube yer alırken, Risk İzleme ve Takip Birimi ile Operasyon Destek Birimimiz, Edirne’de Nakit Operasyon Merkezi ve Çorlu’da da Nakit Operasyon Merkezi’ni destekleyen Birikim Merkezimiz bulunuyor.

Trakya Bölgemiz Edirne’deki Trakya Üniversitesi, Kırklareli’ndeki Kırklareli Üniversitesi ve Tekirdağ’daki Namık Kemal Üniversitesi ile tam bir öğrenci yerleşkesi görünümünde. En önemlisi de her şehrindeki Atatürk evleri, her kurum ve kuruluşun duvarındaki devasa resimleriyle ortaya koydukları muazzam Atatürk sevgileriyle Türkiye’nin Batı’ya açılan penceresidir Trakya.    

Bölgemizde %70’i üniversite mezunu toplam 443 çalışanımız görev yapıyor. Yaş ortalaması 37 olan çalışan sayısında %53-%47 gibi kadınların lehine bir dağılım bulunuyor. Bölge çalışanı hariç şubelerin ortalama çalışan sayısı 14.

Halkbank Trakya Bölge Koordinatörlüğü Çalışanları

‘TRAKYA’NIN SANAYİ BAŞKENTİ’

Trakya’da ekonomi gün geçtikçe tarıma dayalı yapıdan sanayi ve hizmet sektörü ağırlıklı bir yapıya dönüşüyor. Koordinatörlük olarak sizin yoğunluk gösterdiğiniz alanlar hangileri?

Çorlu, Bankamızın Bölge Koordinatörlüğü lokasyonu olan Türkiye’nin ilk ve tek ilçesi, aynı zamanda Trakya’da sanayinin başkenti. Türkiye’nin 1.000 büyük sanayi kuruluşunun 58’i Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı. İstanbul’dan sonra en çok nüfusa sahip olan yerleşim yeri. Çorlu hem sanayi ve ticarette hem de finansta Trakya’ya liderlik ediyor.     

Bölgemizin hinterlandında üç il ve 29 ilçede yaşayan yaklaşık 2,2 milyon nüfusun ortalama %13’ü Çorlu’da ikamet ediyor.

Bölge hinterlandımızda, ticari hayatın yoğunlaştığı ve merkezileştiği Tekirdağ il genelinde 12 şubemizle, daha ziyade tarım, hayvancılık ve ormancılığın öne çıktığı Edirne ve Kırklareli’nde 5’er şubemizle hizmet veriyoruz.

‘DÜZENLİ OLARAK FİRMA VE KURUMLARI ZİYARET EDİYORUZ’

Bölgede öne çıkmak, pazar payınızı artırmak için nasıl bir strateji izliyorsunuz?

Hinterlandımız ağırlıkla tarım ve hizmet sektörüne dayanıyor. Çiftçi kesimiyle Tarım Kredi ve Kefalet Kooperatifleri vasıtasıyla Ziraat Bankası’nın, esnaf ve sanatkâr kesimiyle de ESKK Kooperatifleri üzerinden Bankamızın hâkim olduğu malumdur. Ayrıca hizmet sektörü ile küçük ve orta boy işletmeleri de (KOBİ’leri) finanse etmekte öncü olduğumuz dikkate alındığında bölgenin en önemli finansal aktörlerinden biri olduğumuz görülecektir.

Halkbankası Trakya Bölge Koordinatörü

Bölge olarak firma ve kurumlara belli periyotlarda ziyaretlerde bulunuyoruz. Önceliğimiz yeni ve limit artışı talep eden firmalar olmakla birlikte önemli mevduatı olan mevcut veya eski müşterilerimiz, hedef firmalarımız, il ve ilçe yönetimleri, ticaret ve sanayi odaları, borsa başkanlıkları, meslek odaları ve gerçek anlamda iş ortağımız olan ESKKK yönetimi ile görüş alışverişi yapıyor, taleplerini dinliyoruz.   

Özellikle pandemi döneminde Trakya’da tabana yaygın en çok kredi kullandıran banka olduk ve şube sayımızı artırarak bankacılık payımızı daha da yükselttik. 

Bankamızın en önemli projelerinden biri olan “Dijital Müşteri Açılışı” projesi kapsamında Bölgemiz hızlı aksiyon alarak, aylık ölçümler neticesinde bölgeler arasında sıralamada birinciliği sürdürüyor.

Genel Müdürlükçe verilen hedefleri gerçekleştirmeye gayret ediyor, müşteri memnuniyetini sağlamaya ve tüm bunları yaparken de çalışanlarımızın motivasyonunu yüksek tutmaya çalışıyoruz.

Doğru olan; başarıyı alışkanlık haline getirip her seferinde aynı keyfi tekrar tekrar yaşamaktır. Yanlış olan; başarısızlığı kabullenip bunu değiştirmek için çaba sarf etmemektir.

‘GEÇMİŞİ GÖLGEDE BIRAKACAK YENİ HİKÂYELER YAZMALIYIZ’

Her başarılı markanın arkasında başarılı çalışanlar vardır. Performans yönetimi konusunda nasıl bir çalışma içindesiniz?

Trakya’nın genel özelliğine uygun olarak “mutlu çalışanların görev yaptığı” bir bölgeyiz. “Halkbank çalışanı” kadar bankasına sadakat ile bağlı, fedakâr ve özveri gösteren başkaca bir çalışan yoktur diye düşünüyorum.

Türkiye’nin her köşesini gezmiş, İç Anadolu, Karadeniz, Ege, Marmara ve şimdi de Trakya’da farklı birimlerde görev yapmış biri olarak; mevcut ekip arkadaşlarımla çalışır, onların potansiyelini açığa çıkarır ve onlarla işimizin en iyisini yapmaya gayret gösteririm.

Aslında sorunuzun en güzel cevabı, sözlerinden her daim feyz aldığım Hz. Mevlana’nın aşağıdaki dizelerinde yer alıyor:

“Her gün bir yerden göçmek ne iyi
Her gün bir yere konmak ne güzel
Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş
Dünle beraber gitti cancağızım
Ne kadar söz varsa düne ait
Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.”

Geçmişte elde ettiğimiz bir başarının rüzgârıyla her zaman uçamayız. O, ancak yeni zafer için referans olabilir, bugünü kurtaracak bir netice olamaz. Bu sebeple geçmişi gölgede bırakacak yeni hikâyeler yazmalıyız. Bunun için gerekli imkânlar Halkbank’ta yeterince var ve bunu harekete geçirecek güç ise hepimizde mevcut. Yeter ki bunun farkında olalım.

Halkbank_bolge_koordinator_slider_1
Halkbank_bolge_koordinator_slider_2
Halkbank_bolge_koordinator_slider_3
Halkbank_bolge_koordinator_slider_4
Halkbank_bolge_koordinator_slider_1
Halkbank_bolge_koordinator_slider_2
Halkbank_bolge_koordinator_slider_3
Halkbank_bolge_koordinator_slider_4
previous arrow
next arrow