

Şanlıurfa Bölge Koordinatörlüğü
FAALİYET ALANI GİDEREK ARTAN BÖLGEMİZDE VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ
Bölgemizin çok köklü bir ticaret ve üretim geçmişi olması nedeniyle ekibimle yeni alanlar keşfederek var gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyor; doğru zamanda doğru ürün ile müşterilerimize ulaşıyoruz.

Bitlis ili Adilcevaz ilçesinde doğan ve lisans eğitimini Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde, yüksek lisansını ise Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümünde tamamlayan Fuat Yetkin, evli ve bir çocuk babası.
Bankacılık hayatına 1997 yılında Bursa’da başladığını ifade eden Fuat Yetkin, mesleki kariyerindeki başarısını şu sözlerle bizlere aktarıyor:
“Çalışma hayatımda sürekli ileriye doğru adım atabilme konusundaki kararlılığım Bankamızdaki kariyerimi şekillendirdi. Her yeniliğin, her değişimin kendi içerisinde belli riskleri olduğu gibi getirileri ve imkânları da beraberinde getirdiği bilinciyle ilerledim. Bu yaklaşım, İç Kontrolörlük, Bölüm ve Şube Müdürlüğü görevlerimden sonra hâlihazırdaki görevime kadar gelmemi sağladı.”

‘YÜZLERCE ÇALIŞANIMIZLA BÖLGEMİZDE HİZMET VERİYORUZ’
Bölge Koordinatörlüğü olarak sorumluluk alanınız hangi illeri kapsıyor? Organizasyon yapınızdan söz eder misiniz, size bağlı kaç şube ve çalışan bulunuyor?
Bölge koordinatörlüğümüz Şanlıurfa, Mardin ve Adıyaman illerini kapsıyor. Mardin 5, Adıyaman 6 ve Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde 15 adet olmak üzere toplam 26 şube ve Bölgemiz dahil olmak üzere 424 çalışma arkadaşımız ile hizmet veriyoruz.
‘BANKAMIZI BÖLGEMİZDE DAHA İYİ BİR YERE GETİRECEĞİZ’
Türkiye’nin en büyük yedinci şehri olan Şanlıurfa, turizm, tarım, hayvancılık, sanayi gibi sektörlerin geliştiği bir bölge. Şanlıurfa’daki ekonomik faaliyetler koordinatörlüğünüz çalışmaları açısından nasıl bir potansiyel sunuyor?
İnsanlık tarihinin yazıldığı bu kadim topraklarda görev yapma şansına sahip olduğum için çok mutluyum. Bu coğrafyanın çok köklü bir ticaret ve üretim geçmişi olması nedeniyle ekibimle yeni alanlar keşfederek var gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yöre halkının dinamiklerini göz önünde bulundurarak, samimi bir gayret ile Bankamızı çok daha iyi yerlere getirebileceğimize inanıyoruz.
Öte yandan Şanlıurfa ve Mardin illeri ülkemizde bulunan tarımsal arazinin neredeyse %10’una sahip. Bu durum tarımsal sanayileşme konusunda katedebileceğimiz mesafede bizim için önemli bir gösterge. Aynı zamanda yıllar itibari ile Şanlıurfa ihracat gelirlerine bakıldığında GAP’ın faaliyete geçmesinin ardından gözle görülür bir artışın yaşandığını görülüyor.
Mezopotamya’nın merkezi sayılan coğrafi konumda yer alan bölgemiz, ülke tarihinin en büyük projelerinden biri olan GAP projesi içerisinde yer alıyor. Her geçen gün faaliyet alanı artan GAP projesi sayesinde bölgenin tarımsal geliri artıyor. En büyük gelir kaynağı pamuk olan şehrimizde çırçır fabrikalarının (çırçır fabrikaları yılda yalnızca 60 gün faaliyet sürdürüyor) sayısı 500’ü geçti.
Tarıma dayalı bir ekonomisi olan Şanlıurfa, GAP sayesinde yılda iki defa mahsul alırken üçüncü mahsulü de alabilecek potansiyele sahip. Bunun yanında, Urfa fıstığı şehrin en büyük gelir kaynakları içerisinde yerini alıyor. Ayrıca Mardin ilinde faaliyet gösteren 50’nin üzerindeki un fabrikası sayesinde yıllık 500 milyon dolar un ve irmik ihracatı gerçekleştiriliyor.

‘MÜŞTERİLERİMİZİN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAK BÖLGEMİZİN MOTTOSU’
Bölgede bankacılık alanında rekabet koşulları nasıl, koordinatörlüğünüz hangi özellikleri ile öne çıkıyor? Bölge ile etkileşiminiz nasıl şekilleniyor?
KOBİ bankacılığında sektörde öncü olmamız birçok müşterinin Bankamızı tercih etmesine katkı sağlıyor. Küçük ölçekli işletmelerin de faaliyet gösterdiği bölgemizde, ESKKK aracılığı ile pek çok esnafımıza ulaşarak bu anlamda da Bankamızdaki en büyük kredi riskine sahip bölgelerden biri konumundayız. Ödeme sistemleri üzerinde yaptığımız çalışmalar ile ulaştığımız POS cirosunda şube başına düşen en yüksek ortalama başarılı bir şekilde ayrışmamıza neden oluyor.
Kobi, esnaf, bireysel tüm müşterilerimize doğru zamanda doğru ürün ile ulaşarak temas etmek ve ihtiyaçlarını karşılamak Bölgemizin mottosu diyebiliriz.
6 Şubat depreminde de çalışma arkadaşlarımızla birlikte deprem bölgesinin kalkınması, deprem yaralarının sarılması ve finansal sürdürülebilirliğin sağlanması için canla başla çaba gösterdik. Böyle bir felaketin bir daha yaşanmaması dileğiyle…
‘BAŞARININ TEMELİNDE İNSANLARI ANLAYABİLMENİN YATTIĞINA İNANIYORUM’
İşleyiş konusunda ekibinizden beklentileriniz neler, özellikle nelere vurgu yapıyor ve motivasyonlarını nasıl destekliyorsunuz? 2024 yılını tamamlamadan önce gerçekleştirmeyi düşündüğünüz hedefleriniz arasında neler var?
Doğusuyla batısıyla insanlarımızın Anadolu irfanına sahip, ülkesini ve milletini seven, ülke ekonomisine katkı sağlamak için çaba harcayan; üretince, gelişince, sağladığı katkı nedeniyle mutlu olan bir yapıda olduğuna inanıyorum. Bugüne kadar Anadolu’nun birçok yerinde görev yaptım. Her bölgenin hatta bazen her şehrin farklı motivasyon kaynakları olabiliyor. Ancak başarının temelinde insana, sahaya yakın olmanın, samimiyet kurmanın ve en önemlisi ise dürüst davranmanın ve insanları anlayabilmenin yattığına inanıyorum. Sadece müşterilerimize değil çalışma arkadaşlarımla da bu yönetim şeklini uygulamaya çalışıyor; ekip olarak her şeyden önce müşterilerimizi dinleyip anlamaya önem veriyoruz.
Başarıyla motive olan bir anlayışla uyumlu bir takım çalışması sergileyerek diğer bölgeler içerisinde başarılı olma iddiamızı ekip olarak sürdürerek, çalışmalarımızı aynı hız ve kararlılıkla sürdürmeyi hedefliyoruz.

‘İNSANLIK TARİHİNİN YAZILDIĞI BİR ŞEHİRDEYİZ’
Birçok tarihsel olaya ev sahipliği yapan Şanlıurfa, doğal güzellikleriyle de öne çıkan bir bölge. Burada olmak size nasıl hissettiriyor, bölgenin sizin için öne çıkan güzellikleri nelerdir?
Ülkemiz tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu özelliğiyle adeta insanlık tarihinin beşiği konumunda. Şanlıurfa ise her geçen gün yeni keşifler sonucunda gün yüzüne çıkan geçmişi ile bu konuda nadide olan yerini koruyor. Her şehrin bir ruhu olduğu gibi, özellikle tarihî şehirlerde bu ruh kendini daha da çok hissettiriyor. Şanlıurfa’da insan medeniyetinin gelişim serencamı gözle görülür bir şekilde ayan beyan. Bu şehir birçok peygamberin yaşadığı, farklı kültürden insanların uyum içinde yaşadığı bir yer. Sokakları tarih bilinci ile gezildiğinde insanı çok uzak hayallere, otantik manzaralara götürüyor.
İnanç ve gastronomi turizminin merkezlerinden birisi olarak şehrimize duyulan ulusal ve uluslararası ilgi her geçen gün artarak devam ediyor. Bu anlamda çalışma arkadaşlarımızı bu bölgeyi görmeye ve mükemmel lezzetlerini tatmaya davet ediyoruz.





