Bölge Ekonomisinin Temel Taşıyız

Diyarbakır Bölge Koordinatörlüğü

BÖLGE EKONOMİSİNİN TEMEL TAŞIYIZ

Bankamızdan aldığımız güçle başta sanayici ve esnaf olmak üzere gençlerimizin, kadınlarımızın ve fikrine güvenen tüm girişimcilerimizin ihtiyaçlarına uygun finansal enstrümanlara her daim ulaşmasını sağlayarak, bölge ekonomisinin kalkınmasında aktif rol üstleniyoruz.

TUNCAY BAYTAŞOĞLU
Diyarbakır Bölge Koordinatörü

28 yıldır Bankamızda görev yapmanın gururunu yaşayan Diyarbakır Bölge Koordinatörü Tuncay Baytaşoğlu 1970 Elazığ doğumlu. İlk öğrenimini Malatya’nın Arapgir ilçesinde, orta öğrenimini ise memleketi Elazığ’da tamamlamış. İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden 1991 yılında mezun olan Baytaşoğlu; güler yüzü, sakin tavrı ve samimiyetiyle bizleri karşılıyor. Çalışma prensibinden, hiyerarşik düzen fark etmeksizin beraber çalıştığı insanların değerinden, bölge insanının misafirperverliğinden, Diyarbakır’ın güzelliklerinden bahsederken kariyerinin nasıl şekillendiğini de şöyle anlatıyor: “1995 yılında Bankamızın Elazığ Şubesi’nde memur olarak göreve başladım ve 1997 yılında uzman yardımcılığı sınavını kazandım. 2003’e kadar uzman yardımcısı ve uzman olarak görevimi sürdürdüm. Aynı yıl Malatya Sanayi Sitesi Şubesi’ne şube yöneticisi olarak atandım. Sırasıyla Bankamızın Malatya Çevreyolu Şubesi (o zamanki adıyla Dörtyol Şubesi), Elazığ Şubesi, Elazığ Sanayi Sitesi Şubesi, Malatya Şubesi, Eskişehir Sanayi Sitesi Şubesi’nde şube yöneticisi olarak çalıştım. 2018 yılından bu yana da Diyarbakır Bölge Koordinatörü olarak görev yapıyorum.”

Evli ve bir çocuk babası olan Tuncay Baytaşoğlu, bankacı geleneğinden gelen bir aile yapısı içinde büyüdüğünü dile getiriyor: “Rahmetli dayım ve rahmetli kayınpederim uzun yıllar memlekete hizmet eden bankacılardandı. Ayrıca eşim emekli bankacı ve abim de aktif olarak bir kamu bankasında yöneticilik yapıyor. Genetik yapımızda bankacılık var diyebilirim.”

Fırsat buldukça İstanbul’da tıp fakültesinde okuyan kızının yanına gittiğinden söz eden Baytaşoğlu, onunla geçirdiği anlardan büyük mutluluk duyduğunu ifade ediyor.

‘575 KİLOMETRELİK GENİŞ BİR COĞRAFYAYA HİZMET VERİYORUZ’

Halkbank Bölge Koordinatörlüğü olarak sorumluluk alanınız oldukça geniş. Organizasyon yapınız ve şubeleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Koordinatörlüğümüz; Diyarbakır, Batman, Bingöl, Siirt ve Şırnak illeri olmak üzere sahada bir uçtan bir uca 575 kilometrelik geniş bir coğrafyaya hitap ediyor.

13 il merkezi şubesi, 8 ilçe şubesi olmak üzere toplam 21 şubemiz bulunuyor; şubelerimizde 130’u pazarlamada, 154’ü operasyonda görevli olmak üzere toplam 360 çalışanımız ile Bankamız adına hizmet veriyoruz.

Lokasyon olarak tarihi Surlar içerisinde yer alan Koordinatörlüğümüzde toplam 25 çalışma arkadaşımızla, alanında uzman pazarlama ve kredi tahsis ekibimizle birlikte şubede çalışan arkadaşlarımıza destek oluyoruz.

‘ÇOK ŞANSLI OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM’

Hem bir Elazığlı olarak bölgeyi ve bölgenin insanını yakından tanıyor hem de 28 yıldır Halkbank’ta çalışıyorsunuz. Bu iki özelliğin mesleki ve manevi olarak size kattıkları açısından neler söylemek istersiniz?

Hem Elazığlı olarak hem de bu bölgede 11 yıl boyunca Elazığ ve Malatya illerinde şube yöneticiliği yapmış biri olarak bölgeyi ve bölge insanımızı çok iyi tanıma fırsatım oldu.

Elazığlı bir vatan sevdalısı olarak yıllar boyunca birlikte emek verdiğimiz çalışma arkadaşlarım, hizmet verdiğimiz müşterilerimizle bugüne değin edindiğim tüm tecrübeler hem iş hem özel hayatımı şekillendirdiği için çok mutluyum ve kendimi çok şanslı hissediyorum.

DAYANIŞMANIN GÜCÜNE İNANIYORUM’

Diyarbakır, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu illerinden biri. Kozmopolit bir yapısı var. Dolayısıyla müşteri profili açısından oldukça zengin. Buradan hareketle bölgenizde rekabet koşulları nasıl şekilleniyor? Koordinatörlük olarak nasıl bir strateji izliyorsunuz, ekip arkadaşlarınızın motivasyonunu nasıl destekliyorsunuz?

Diyarbakır; Mezopotamya sınırlarında yer alan geniş tarihi ile herkese ev sahipliği yapmaya devam eden, zengin ve köklü bir kültüre sahip yaklaşık 1,8 milyon nüfuslu bir şehir.

Bu kadim şehirdeki tüm zenginlikler gerek sanayici ve üreticilerin gerek ticaret erbabı kişilerin sürekli etkileşim hâlinde olmalarına vesile oluyor. Bu etkileşim ile oluşan rekabet koşulları bu güzel şehrin her daim daha iyi ve kaliteli işler üretmesini sağlıyor.

Diyarbakır Bölge Koordinatörlüğü olarak tüm çalışma arkadaşlarımızın bu coğrafya için değer üreten herkesin ihtiyaçlarına hızlı cevap verebilmesi ve kaliteli hizmet anlayışla faaliyetlerimizin sürdürülmesi noktasında elimizden geleni yapıyoruz.

Hep birlikte ve dayanışma içerisinde ekip ruhu ile yapılan işlerin daha başarılı olacağına inanıyorum. Bu nedenle iş süreçlerimizde çalışma arkadaşlarımızın iş birliği içerisinde olması ve güçlü yanlarını ortaya koyması doğru sonuçları beraberinde getiriyor. 

Tüm ekip arkadaşlarımızla sürekli iletişim hâlinde ve fikir alışverişi içerisindeyiz. Hedefimiz; mutlu ve birbiriyle uyumlu çalışanlar olarak halkımıza daha hızlı ve en iyi hizmeti sunmak.

2022 Koordinatörlüğünüz açısından nasıl geçti, faaliyetlerinizde nelere ağırlık verdiniz? 2023 yılı için hedefleriniz neler?

Bankamız üretimi ve istihdamı destekliyor. Diyarbakır Bölge Koordinatörlüğü olarak 2022 yılı içerisinde Bankamızın üretim ve istihdam odaklı hedeflerini gerçekleştirmek üzere çalışmalar yaptık. Yaptığımız çalışmalar bölgemizin bilanço rakamlarına oldukça olumlu yansıdı. Gerek kaynak tarafında gerekse kredi tarafında kayda değer bir büyüme sağladık.

Özelikle yöremizde bulunan firmaların faaliyetlerinin aksamaması ve yörenin ekonomik büyümesinin sürdürülebilmesi için tüm imkânlarımızı kullanmaya gayret ediyoruz. Diyarbakır, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin lokomotif illerinden birisi. Pandemi dönemi ile başlayan ve hâlen devam eden konjonktürel dalgalanmaların etkilerini en aza indirmek için finansal alanda yoğun gayret gösteriyoruz. Ayrıca girişimci kredilerine de ağırlık vererek kadın girişimciler başta olmak üzere tüm girişimci müşterilerimizin taleplerini karşılamak için çaba sarf ediyoruz.

2023 yılında sürdürülebilirlik açısından bölgedeki gücümüzü ve büyüklüğümüzü daha ileri noktalara götürerek mevduat tabanımızı genişletmeyi, kârlılığımızı ve aktif büyüklüğümüzü arttırmayı; Bankamızın misyonuna uygun şekilde istihdamı destekleyen sanayici, üretici, girişimci ve esnafımızın yanında olmayı sürdürerek daha geniş kitlelere ulaşıp, bölgemizin kalkınmasına daha çok destek vermek için elimizden gelenin fazlasını yapmayı hedefliyoruz.

DİYARBAKIR’IN ALAMETİFARİKASI

Diyarbakır tarih boyu birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehrimiz. Zengin tarihi ve kültürünün yanı sıra leziz yemeklerini, dünyaya nam salmış karpuzunu, sıcak ve yardımsever insanlarını da unutmamak gerek. Böylesi bir zenginlik içinde yaşamak ve çalışmak size neler hissettiriyor?

Dediğiniz gibi Diyarbakır’ın alametifarikası kadim oluşudur.

Yöremizin leziz yemeklerine gelince… Ciğer kebabı, kaburga dolması, mumbar, meftune, pıçık, nardanaş, tırşik, paluze tatlısı, serbizer, mahlepli Diyarbakır çöreği, duvaklı pilav… Bu kadar zengin çeşitliliğin oluşturduğu ahengi ancak bu şehre gelip bu eşsiz lezzetleri tadanlar anlayabilir.

Ahmet Hamdi Tanpınar, “Güzel şeylere her baktığımızda ilk kez görüyor gibi hissederiz.” der. Diyarbakır bu tarihi kökeniyle ilk kez gelenleri bile evinde hissettirebilen, insan ilişkileri kurmaya heveslendiren bir yer. Nitekim bir yere uyum sağlamaktan ziyade oraya ait hissetmek daha değerli.

Kadim yerler insanın var olan bağlarını güçlendirirken yeni bağlar kurmaya da yöneltir. İnsan bir bakıma hiçbir yere gitmez, herkes ve her şey ona gelir; işte Diyarbakır’ın hem coğrafi konumu ve tarih içindeki rolü hem de bölge ekonomisindeki etkisi bu yüzden hep göz önündedir.

BANKAMIZI VAZGEÇİLMEZ BİR DEĞER HÂLİNE GETİRDİK’

Diyarbakır ile birlikte Koordinatörlüğümüz lokasyonunda yer alan Batman, Bingöl, Siirt ve Şırnak illeri olmak üzere değerlerin çok önemsendiği bir bölgede Bankamızı da vazgeçilmez bir değer hâline getirdik.

Bu değerler doğrultusunda; Bankamızdan aldığımız güçle sanayicinin, üretenin ve esnafın ihtiyaçlarına uygun finansal enstrümanlara her daim ulaşmasını sağlayarak, bölge ekonomisinin kalkınmasında aktif rol üstleniyoruz.

Bu coğrafyada Bankamız ile çalışmayan tek bir sanayici bulunmuyor ve Halkbank Diyarbakır Bölge Koordinatörlüğü olarak “bölge ekonomisinin temel taşıyız” diyerek kendimizden emin bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Kültürüne ve değerlerine bağlı bu coğrafyada Bankamızın adıyla yeni bir değer oluşturarak bölgemizin gelişim ve değişim yolculuğunda emin adımlarla ilerliyoruz.

Bölge Koordinatörlüğü olarak Koordinatörlüğümüze bağlı şubelerimizdeki çalışan arkadaşlarımızla birlikte sürekli müşterilerimizi yerinde ziyaret ediyor, sağladığımız güçlü iletişimle de firmaların üretimlerinin daha verimli olması için çaba gösteriyoruz.

Diyarbakır_Bölge_Koordinatörlüğü_Galeri_1
Diyarbakır_Bölge_Koordinatörlüğü_Galeri_2
Diyarbakır_Bölge_Koordinatörlüğü_Galeri_3
Diyarbakır_Bölge_Koordinatörlüğü_Galeri_4
Diyarbakır_Bölge_Koordinatörlüğü_Galeri_5
Diyarbakır_Bölge_Koordinatörlüğü_Galeri_1
Diyarbakır_Bölge_Koordinatörlüğü_Galeri_2
Diyarbakır_Bölge_Koordinatörlüğü_Galeri_3
Diyarbakır_Bölge_Koordinatörlüğü_Galeri_4
Diyarbakır_Bölge_Koordinatörlüğü_Galeri_5
previous arrow
next arrow