Bankamızdan Haberler

Deprem Özel Sayısı Haberler

Haberler

BANKAMIZDAN HABERLER

“Önce Halk, Sonra Bankayız” vizyonuyla tam 85 yıldır üretmeye, ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Son dönem Bankamızla ilgili gelişmelerin bir bölümünü sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

Keyifli okumalar dileriz.
banner1

Yomra Trabzon Şubemiz 6 Ocak Cuma günü Genel Müdürümüz Sayın Osman Arslan, Trabzon Valimiz, milletvekillerimiz ve yerel yönetimden yöneticilerimizin katılımı ile açıldı. Açılışta ayrıca Genel Müdür Danışmanımız Cem Saçar ile Genel Müdür Yardımcılarımız, Bölge Koordinatörümüz, Daire Başkanlarımız, şube çalışanlarımız, müşterilerimiz ve Yomra halkı yer aldı.

Halkbank olarak bir şubemizi daha açmış olmanın mutluluğuyla ihtiyaç duyulan her noktada, çözüm odaklı öncü çalışmalarımızla tüm kesimlere destek olmayı sürdüreceğiz.

HALKBANK AİLESİ HİZMET BİRİMLERİYLE BÜYÜYOR

9 Ocak’ta İstanbul 4. Bölge Koordinatörlüğü ile Van Bölge Koordinatörlüğü’nü hayata geçiren Bankamız 7 Kasım’da Bozkurt Kastamonu Uydu Şubesi’ni, 28 Aralık’ta Şanlıurfa OSB Şubesi’ni, 16 Ocak’ta Talas Kayseri Şubesi ile Tomarza Kayseri Uydu Şubesi’ni, 23 Ocak’ta ise Dışişleri Bakanlığı Ankara Uydu Şubesi ile Özdere İzmir Uydu Şubesi’ni müşterilerimizin hizmetine sundu.

Son açılan şubelerimizle birlikte Bankamızın Türkiye genelindeki şube sayısı 1037’ye ulaştı.

banner2

Halkbank olarak Türkiye’nin yüzyılında, ülkemizde geliştirilen bir Metaverse evreni ile iş birliği yaparak Web 3.0 dönüşümü stratejimizi başlattık. Bu stratejinin ilk adımı olarak da Metaverse Şubemizi ve Etkinlik Merkezimizi hizmete açtık.

Bankacılık hizmetlerini, artırılmış gerçeklik teknolojisi ile dijital evrende deneyimleme fırsatı sunan Metaverse Şubemiz 8 Kasım 2022’de açıldı.

Şubemizde; Bireysel Bankacılık, Esnaf Bankacılığı, KOBİ Bankacılığı ile Kurumsal ve Ticari Bankacılık kapsüllerinin yanı sıra Çocuklar, Gençler, Üreten Kadınlar ve Genç Girişimciler için özel alanlara yer verildi. Şubeye yerleştirilen materyaller, görseller ve robot avatarlar aracılığıyla kullanıcılarımızın, kendilerine yönelik ürünler hakkında detaylı bilgi almaları, eğitici içeriklere ulaşmaları, kredi ve kredi kartına başvuru yapmaları sağlandı.

METAVERSE ŞUBEMİZ COĞRAFİ SINIRLARI ORTADAN KALDIRDI

Kullanıcıların, GoArt Metaverse uygulamamızı cihazlarına indirdikten sonra oluşturacakları avatarlarını kullanarak Halkbank Portalı aracılığı ile giriş yapabilecekleri, coğrafi sınırları ortadan kaldıran Metaverse Şubemiz ile kapılarımız dijital dünyaya sonuna kadar açıldı.

Dijitalleşme girişimleri ile pek çok yeniliğin ortaya koyulduğu bankacılık sektöründe metaverse alanında öncü olunması, yapay zekâdan akıllı cihazlara, oyun sektöründen kültür endüstrilerine kadar birçok alanda çalışmalara odaklanarak tüm müşteri segmentlerine hizmet sunulması hedefleniyor.

METAVERSE ETKİNLİK MERKEZİMİZDE BİR İLK!

Metaverse etkinlikleri için tasarlanan ve Metaverse Şubemizin hemen yanında konumlandırılan Metaverse Etkinlik Merkezimizde yakın zamanda bir ilke imza atıldı.

Bankamız 3 Aralık’ta düzenlenen Uluslararası Sağlık Sempozyumu’nun teknoloji sponsoru oldu ve Metaverse Etkinlik Merkezimiz sempozyumun dijital ikizine ev sahipliği yaptı.

20 ülkeden 57 kişinin konuşmacı olarak katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını Genel Müdürümüz Sayın Osman Arslan yaptı.

Dünyada ilk defa dijital ikiz olarak gerçekleşen sempozyumda, karaciğer naklinde dünyaca ünlü bilim insanları, fiziken Bahçeşehir Üniversitesi’nin konferans salonunda deneyimlerini ve araştırmalarını paylaşırken; avatarları, Halkbank Metaverse Etkinlik Merkezi’nde izleyicilerle buluştu. Bu dikkat çekici sanal etkinlikte dünyanın farklı köşelerinden davetliler kongreye avatarlarıyla katıldı.

ETKİNLİKLER SÜRECEK

Metaverse Etkinlik Merkezimizde, fuarlar, konserler ve eğitimler gerçekleştirilmesi, ilgi çekici etkinlikler düzenlenerek başta Bankamız çalışanları ve gençlerimiz olmak üzere ülkemizin dört bir yanından insanımızın bu yeni teknolojiyle buluşturulması hedefleniyor.

ilham_veren_haber

Bankamızın Merkezi Operasyonlar Daire Başkanlığı Müşteri Araştırmaları/Belge ve Veri Giriş Operasyonları Bölümü Servis Asistanı Şule Denli engel tanımıyor.

İki çocuk annesi olan Şule, 33 yaşında ve işitme engelli. İş yerindeki en büyük destekçileri; Bölüm Yöneticisi İsmail Giray Toker, Yetkilisi Semiha Korkmaz ve diğer çalışma arkadaşları.

Görme ve bedensel engelli arkadaşlarıyla zirveye tırmanarak “Maceraya Engel Yok Belgeseli”ni çekmesi ise onun engelleri aştığının en büyük kanıtı!  

Şule’nin engelli arkadaşlarına bir de tavsiyesi var: “Engelleri aştığımı görsünler, kendi hayallerini gerçekleştirsinler ve mücadele etsinler! Ben sonunda kazanacaklarına inanıyorum.”

Şule’nin tüm engelliler için engelleri nasıl aştığını ve ilham veren yaşam hikâyesini gelin birlikte izleyelim…

banner4

20. yüzyıl, sanayileşmenin etkisiyle ekonomik refahın ve buna bağlı olarak nüfusun arttığı bir dönem oldu. Bununla birlikte yaşanan sosyo-ekonomik gelişmeler, sadece doğal kaynakların tahribi, çevre kirliliği gibi konularda değil aynı zamanda temel insan hakları, eşitsizlik, çalışan hakları gibi sosyal anlamda da olumsuz gelişmeler doğurdu. Bu gelişmeler doğrultusunda, tanımı ve başlangıçtaki gelişimi itibarıyla uluslarüstü bir nitelik taşıyan sürdürülebilir kalkınma, geçen zaman içerisinde küresel boyuttan ulusal, bölgesel ve organizasyonel düzeyde hedeflenen ve uygulanan bir kavram hâline geldi.

Sürdürülebilir kalkınma kavramının organizasyon düzeyine indirilmesiyle de kurumsal sürdürülebilirlik kavramı ortaya çıktı.

Kurumsal sürdürülebilirlik, işletmelerin sadece ekonomik değil, çevresel ve sosyal konulardaki iş süreçlerini de kapsıyor. Bu nedenle işletmeler, kurumsal sürdürülebilirlik kavramını çevresel, sosyal ve ekonomik anlamda bütünsel bir bakış açısıyla ele alarak iş süreçlerine entegre ediyor. Bu da işletmelerde tüm çalışanların sürdürülebilirliğe katkısını gerektiriyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK UZMANLIĞI SERTİFİKA PROGRAMI

Ülkemizde sürdürülebilirlik uzmanlığının bir meslek olarak kabul edilmesiyle birlikte işletmelerin bu ihtiyacını karşılamak üzere Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği ile Sürdürülebilir Eğitim Gelişim ve Mükemmellik Derneği, gerekli becerilerle donatılmış uzmanların yetiştirilmesi amacıyla sürdürülebilirliğin tüm boyutlarını kapsayan “Sürdürülebilirlik Uzmanlığı Sertifika Programı”nı hazırladı.

33 ÇALIŞANIMIZ SERTİFİKA ALDI

Bankamız iş süreçlerinin kurumsal sürdürülebilirlik bakış açısıyla şekillendirilmesi ve kurum içerisinde aktif ve dinamik bir sürdürülebilirlik yapısı sağlamak amacıyla farklı iş kollarında görev yapan 33 çalışma arkadaşımız, üç ay süren zorlu ve uzun soluklu Sürdürülebilirlik Uzmanlığı Sertifika Programı’nı tamamlayarak Sürdürülebilirlik Uzmanı olarak sertifikalarını aldılar.

PROGRAM NELER KAZANDIRDI?

Program sayesinde hem bireysel hem de kendi iş süreçlerine yönelik olarak sürdürülebilirlik hakkında daha derin bir anlayış ve farkındalık geliştiren çalışanlarımız;

  • Sürdürülebilirliğin tüm boyutları hakkında bilgi edindiler,
  • Kurumsal sürdürülebilirlik yönetimi içerisinde kendi iş süreçlerinin yerini kavradılar,
  • Kurumsal sürdürülebilirliğe katkı için, kuruluş içinde görevlerini yaparken ihtiyaç duyacakları becerileri kazandılar,
  • BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve bu amaçlar için kurumsal anlamda yaptıkları katkıyı benimsediler,
  • Bireysel olarak enerji verimliliği, doğal kaynak kullanımı ve atık yönetimine ilişkin farkındalık sağladılar,
  • Kuruluşta yapılan her türlü projenin sürdürülebilirliğe katkısını gözlemleyecek becerileri kazandılar.

https://www.avekon.org/papers/1644.pdf
https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/375052
http://www.segm.org.tr/segm-akademi-surdurulebilirlik-uzmani-sertifika-programi.html

haberler94_slider_1
haberler94_slider_2
haberler94_slider_3
haberler94_slider_1
haberler94_slider_2
haberler94_slider_3
previous arrow
next arrow