Bankamızdan Haberler

Deprem Özel Sayısı Haberler

Haberler

BANKAMIZDAN HABERLER

“Önce Halk, Sonra Bankayız” vizyonuyla tam 85 yıldır üretmeye, ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Son dönem Bankamızla ilgili gelişmelerin bir bölümünü sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

Keyifli okumalar dileriz.
banner1

Bankamız aldığı ödüllerle dünya çapında iz bırakmaya devam ediyor. Her yıl 50’den fazla ülkenin katılım sağladığı, iş dünyasının Oscar’ları olarak bilinen Stevie Awards ödül organizasyonu “International Business Awards”da Halkbank olarak üçüncü kez “Yılın Finans Kurumu” kategorisinde kazandığımız altın ödül ve “Yılın Bankası” kategorisinde aldığımız gümüş ödül ile beraber 8’i altın, 5’i gümüş ve 7’si bronz olmak üzere toplam 20 ödülle damga vurduk.

SIFIR ATIK PROJESİ
Tüm hizmet lokasyonlarımızda alınan Sıfır Atık belgesi ile Avrupa’da “Yılın İş Sağlığı Güvenliği ve Çevre Programı” kategorisinde altın, “Avrupa’da Yılın Sürdürülebilirlik Projesi” kategorisinde altın, “Sürdürülebilirlik Liderliği” kategorisinde bronz, “Çevre Alanında Başarı” kategorisinde gümüş ödüle değer görüldük.

HALKBANK METAVERSE ŞUBE VE ETKİNLİK MERKEZİ PROJESİ
Teknoloji alanında “Yılın Teknolojik Başarısı” kategorisinde altın, “Gelişen Teknolojiler” kategorisinde bronz ödül kazandık.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ
Sosyal sorumluluk projelerimiz ile “Avrupa’da Yılın Sosyal Sorumluluk Programı” kategorisinde gümüş, “Kurumsal Sosyal Sorumluluk Alanında Başarı” kategorisinde bronz ödülün sahibi olduk.

HALKA MOBİL PROJESİ
Cep telefonlarınızdan 7/24 erişim sağlanabilen Halka Mobil uygulamamız ile “İletişim ve İşbirliği Çözümü” kategorisinde altın, “İnsan Kaynakları Çözümü” kategorisinde altın ödüle layık görüldük.

HALKBANK RPA SÜREÇLERİYLE DİJİTALEŞME PROJESi
RPA süreçleriyle dijitalleşme ile “Bilim ve Teknoloji Alanında Başarı” kategorisinde altın, “Dijital Süreç Otomasyonu Çözümü” kategorisinde gümüş ödül elde ettik.

GİRİŞİMCİ DESTEKLERİ
Öncü olduğumuz girişimci desteklerimiz ile “Finans Alanında Başarı” kategorisinde altın ödül kazandık.

Kadın Girişimci desteklerimiz ile “Finans Alanında Başarı” ve “Finansal Ürün ve Hizmetler” kategorilerinde iki bronz ödüle değer görüldük.

HALKBANK STRATEJİK İNSAN KAYNAKLARI PROJESİ
Yenilikçi insan kaynakları uygulamalarının devreye alındığı projemizle “İnsan Kaynakları Alanında Başarı” kategorisinde gümüş ödülün sahibi olduk.

PARAF ÖDÜLLERİ
İnovatif Paraf: RingPay, Paraf Premium, Paraf Doğal ürünlerimizle de “Yılın İnovasyonu” ve “Ürün İnovasyonunda Başarı” kategorilerinde iki bronz ödül kazandık.

banner2

 

Dünyanın En İyi Yıllık Faaliyet Raporları yarışması “ARC Awards” bu yıl 37. kez düzenlendi. Dünyanın en önemli kuruluşlarının katıldığı yarışmada Bankamızın 2022 Yılı Entegre Faaliyet Raporu, “Bankalar: Ulusal” alanında “Yazılı Metin” kategorisinde “Altın Ödül” kazandı. Raporumuz “Kapak Görsel/Tasarım” kategorisinde ise “Onur Ödülü”ne değer görüldü.

banner3

İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Sosyal Güvenlik Bölümümüz tarafından geliştirilen İK Dijital Asistan çalışma arkadaşlarımızla buluştu.

Bankamız çalışanlarının, bilgisayarlarının masaüstünden ya da Halka Mobil uygulamamız üzerinden kolayca ulaşabilecekleri İK Dijital Asistan, insan kaynakları uygulamalarına dair sorulara hızla yanıt verebiliyor ve soruya göre seçenekli cevaplar sunarak yönlendirebiliyor.

İK Dijital Asistan sayesinde sorularına telefon ya da e-postadan çok daha hızlı bir şekilde yanıt alabilen çalışanlarımız artık istedikleri bilgiye çok daha kolay ulaşabiliyor.

banner4

Bankamız, hizmet birimlerine yenilerini eklemenin mutluluğuyla ihtiyaç duyulan her noktada, çözüm odaklı öncü çalışmalarıyla toplumun her kesimine destek olmayı sürdürüyor.

5 Haziran’da Beydağ Uydu Şubesi ve Kağızman Kars Şubesi’ni hayata geçiren Bankamız, 6 Haziran’da Arapgir Malatya Uydu Şubesi’ni, 19 Haziran’da Çamlıdere Ankara Uydu Şubesi ve Güdül Ankara Uydu Şubesi’ni, 3 Temmuz’da Bilkent Ankara Şubesi’ni, 7 Ağustos’ta Senirkent Isparta Uydu Şubesi’ni, 4 Eylül’de ise Medipol Hastanesi İstanbul Uydu Şubesi ve Bozova Şanlıurfa Uydu Şubesi’ni müşterilerimizin hizmetine sundu.

Son açılan şubelerimizle birlikte Bankamızın Türkiye genelindeki şube sayısı 1058’e ulaştı.

banner5

2020 yılında oluşturulan, çalışanlarımız arasında iletişimi arttırmayı, onlara takım ruhunu aşılamayı, kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen Halkbank Satranç Topluluğu 2023 yılında bizleri gururlandırarak önemli başarılara imza attı. Çalışma arkadaşlarımız 3-4 Haziran’da gerçekleştirilen 21. Corporate Games Kurumlararası Satranç Turnuvası’na performanslarıyla damga vurdular. Toplamda 16 farklı kurumdan 84 bireysel sporcunun ve 21 takımın yarıştığı turnuvada; “Takımlar” kategorisinde “Parafly” takımımız birinci, “Paraf” takımımız ise üçüncü sırada yerini aldı. “Kurumlararası” kategorisinde ise Bankamız üçüncü oldu.

Bizlere bu gururu yaşatan çalışma arkadaşlarımıza başarılarının sırlarını, satrancın hayatlarına kazandırdıklarını sorduk.

‘GELİŞİMİN SIRRI ÖĞRENME SÜRECİNİ DEVAM ETTİRMEKTE’

Profesyonel bir sporcu ve satranç hakemi olan Ballıca/Ankara Şubesi’nden Fırat Alkan, satrancın analitik düşünme, zor zamanlarda doğru karar verebilme, kriz ve stres yönetimi konularında kendisine çok katkısı olduğunu söylüyor. Gelişimin sırrının ise öğrenme sürecini devam ettirmekte olduğunu düşünüyor.

‘TEK BİR KÖTÜ HAMLE KIRK İYİ HAMLEYİ BOŞA ÇIKARIR’

Dış İşlemler Operasyonları Daire Başkanlığı çalışanı Hakan Öztürk’ün satrancı istikrarlı sürdürmesinde Magnus Carlsen, Mihail Tal, Garri Kasparov, Paul Morphy gibi ünlü satranç oyuncularının oyun tarzları ve başarıları etkili olmuş. “Tek bir kötü hamle kırk iyi hamleyi boşa çıkarır.” sözüne inanan Öztürk, “Karar alırken detaycı düşünme, karşılaştığım olaylar karşısında sakin kalma ve süreci kontrollü şekilde yönetme gibi konularda satranç bana çok büyük avantajlar sağladı.” diyor.

‘EN AZINDAN BİR KERE DENEYİMLEYİN’

Bu sporun kendisine önceden yapılabilecek hamleleri düşünebilme yetisi kazandırdığını dile getiren Uyum Daire Başkanlığı’nda görevli Yunus Emre Koç, aynı zamanda mantıklı davranmayı, olaylara geniş bir çerçeveden bakmayı da öğrettiğini belirtiyor. Satranca ilgi duyanlara ise şu tavsiyede bulunuyor: “Keyif alacağınız, zihinsel/sinirsel gelişim sağlayan, öğrenmesi çok kolay fakat uzmanlaşması zaman alan bu oyunu en azından bir kere deneyimleyip öğrenmeye çalışmanız sizi olumlu yönde etkileyecektir.”

 

‘SATRANÇ DA HAYAT GİBİ SÜRPRİZLERLE DOLU’

Eskişehir OSB Şubesi’nden Abdurrahman Murathan Küçük, satranca pandemi döneminde yoğunlaşma fırsatı bulduğunu söyleyerek satrançla hayat arasındaki benzerliklere dikkat çekiyor: “Satranç da hayat gibi sürprizlerle dolu, belki de bu yüzden yüzyıllarca etkisini yitirmeden bugünlere geldi. Satrançta bazen fırsat olarak gördüklerimiz uzun dönemde yarar sağlamıyorken bazen kayıp olarak gördüklerimiz de önümüze fayda olarak çıkabiliyor ve ilk gördüğümüze hemen odaklanmak yerine durup düşünüp tekrar bakmamız gerektiğini hatırlatabiliyor.”

‘BİRÇOK İNSANLA TANIŞMA FIRSATIM OLDU’

“Satranç sayesinde katıldığım turnuvalarda çeşitli başarılar yakalarken, birçok insanla tanışma fırsatım da oldu.” diyen Kredi Politikaları Daire Başkanlığı çalışanı Volkan Kır, satranca yeni başlayanlar için şu öğüdü salık veriyor: “Tanınmış satranç oyuncularının geçmişteki oyunlarını anlatan video kanallarını takip etmeleri hem oyuna olan ilgilerini artıracak hem de öğrenme sürecine katkı sağlayacaktır.”

‘BAŞLAMAK İÇİN HİÇBİR ZAMAN GEÇ DEĞİL’

Satrancın birçok alanda faydasını gördüğünü ifade eden Öner Çelik, Kurumsal Uygulama ve Dijital Kanal Geliştirme Daire Başkanlığı’nda görev yapıyor. En çok üniversite yıllarında özellikle de katıldığı turnuvalar sayesinde birçok arkadaşlık kurduğunu, satrancın planlı ve stratejik hareket etme yetkinliğini geliştirdiğini ifade ediyor. “Bu spora başlamak için hiçbir zaman geç değil.” diyen Çelik, Bankamız Satranç Kulübü’nde özverili ve başarılı çalışmalar yapıldığını anlatıyor.

‘HER SATRANÇ USTASI BİR ZAMANLAR ACEMİYDİ’

Temel Bankacılık Uygulama Geliştirme Daire Başkanlığı’ndan Ayça Nini, satrancın karar vermeden önce iyice düşünüp tartmayı ve sabırlı olmayı öğrettiğini hatırlatıyor ve satrançseverlere şöyle sesleniyor: “Chernev’in ‘Her satranç ustası bir zamanlar acemiydi’ sözünden yola çıkarak özgüvenli olmalarını, yenilgiden korkmadan düzenli olarak oyun oynamalarını, satranç bulmacası çözerek kendilerini geliştirmelerini tavsiye ediyorum.”

‘SADECE BİR OYUN DEĞİL AYNI ZAMANDA HAYATIN BİR AYNASI’

Altındağ/İzmir Şubesi çalışanı Engin Özkan ise günümüzde gelişmiş satranç motorları ile satranç öğrenmenin eskiye göre çok daha kolay olduğuna vurgu yapıyor. Kazanma hırsının önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu belirten Özkan, “Satranç, sürekli öğrenmeyi ve kendini geliştirmeyi gerektiren bir oyun. Ancak sadece bir oyun değil aynı zamanda hayatın bir aynası. Strateji yapma, zaman yönetimi ve karar verme becerisi geliştirme, öğrenme ve kişisel gelişim sağlama gibi birçok konuda bir yol gösterici olabilir.” diyor.

GURURLUYUZ!

Halkbank olarak turnuvadan üç farklı ödül ile dönmenin mutluluğunu yaşarken tek turnuvada elde edilen rekor sayıda başarı ile Bankamızı gururlandıran tüm sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

 

banner6

 

Bankamız Temel Bankacılık Uygulama Geliştirme Daire Başkanlığı’nda görev yapan, aynı zamanda profesyonel bir yüzücü olan Umut Sönmez bu yıl da başarılarına yenilerini ekledi. Sönmez son olarak geçtiğimiz ağustos ayında katıldığı “Uluslararası Masterlar Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda üç yeni Türkiye rekoru kırarak iki altın ve bir gümüş madalya kazandı.

Başarılı sporcumuza yüzme sporuna nasıl başladığını, bu sporu seçmesinde nelerin etkili olduğunu hem bireysel hem de mesleki anlamda kendisine kattıklarını soruyoruz.

‘ADALI OLMAK DEMEK DENİZLE BÜYÜMEK DEMEKTİR’

Deniz Kuvvetleri bünyesinde SAT Komandosu olan babasının görev yaptığı İstanbul’da 1981 yılında dünyaya gelen Umut Sönmez, ailesinin Heybeliada’nın yerlilerinden olduğunu belirterek başlıyor sözlerine.

“Adalı olmak demek denizle büyümek demektir. Spora 1992 yılında Heybeliada Su Sporları Kulübü’nde yüzme için geç sayılabilecek 11 yaşımda başladım. Babam eski bir millî sporcu olarak bendeki yüzme ateşini tutuşturan ilk kıvılcım oldu.” diye anlatıyor yüzme serüveninin nasıl başladığını. Ailesinin verdiği destek sayesinde de bu spora devam ettiğini söylüyor.

Üniversite sınavına kadar farklı branşlarda lisanslı olarak müsabakalara katılan Sönmez, 1999 yılından sonra düşük yoğunlukta antrenman ve yarış katılımı ile üç yıl daha sürdürdüğü yüzme sporunu 2002 yılında tamamen bırakmak zorunda kalmış. Kocaeli Üniversitesi Matematik Bölümü’nü kazandıktan sonra spora uzun bir ara verip bir süre matematik ve geometri öğretmenliği yapmış. Askerlik görevini tamamlayınca sektör değiştirmeye karar vermiş ve 2008’in Nisan ayında Halkbank Ailesine katılmış.

MADALYALARLA DOLU BİR SERÜVEN

2015 yılında havuzlara tekrar dönüş yapan sporcumuz başarıdan başarıya koşmuş. Sönmez, altın madalya alıp rekorlar kırdığı Türkiye Yüzme Federasyonu organizasyonlarını şu şekilde sıralıyor:

  • 4-6 Mart 2016 / Trabzon “Timur Akıncı Anısına Uzun Kulvar Master Yüzme Bahar Şenliği”
  • 18-21 Mayıs 2016 / Marmaris “3. Uluslararası Aquamasters Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası”
  • 30 Eylül-2 Ekim 2022 / Gaziantep “Uluslararası Masterlar Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası”
  • 9-11 Aralık 2022 / Edirne “Uluslararası Masterlar Uzun Kulvar Yüzme Şampiyonası”
  • 19-20 Mayıs 2023 / Alanya “Uluslararası Masterlar Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Uzun Kulvar Yüzme Şampiyonası”
  • 25-27 Ağustos 2023 / İstanbul “Uluslararası Masterlar Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası”

‘BAŞARIMIN ANAHTARI: SABIR VE DİSİPLİN’

Umut Sönmez mesleği ile spor hayatı arasında denge kurmayı da başarmış. Bu dengeyi nasıl sağladığını şöyle anlatıyor: “Bunun için sihirli kelimelerim ‘sabır’ ve ‘disiplin’. Yüzmedeki hedeflerimin küçük adımlarla gelişim sağlama odaklı olması beni bu kavramlarla tanıştırdı. Mesleki açıdan da varılması gereken hedeflerin sağlam temeller üzerinde büyümesi, yüzme sporu sayesinde kazandığım bu iki kavramı başarımın anahtarı hâline getirdi.”

2013 doğumlu ikiz kızlarının da 6 yaşından beri yüzme sporunun içinde olduğunu dile getiren Sönmez, hayattaki en büyük amacını ise şu sözlerle açıklıyor: “Çocuklarıma ve çevreme hiçbir mücadelenin baştan yenilgiyi kabul ederek sürdürülemez olduğunu, her başarı veya başarısızlığın aslında üzerine basılacak yeni bir basamak olarak bizi bir sonraki hedefe taşıyacağını, bunu sağlayacak doğru adımların da sabır ve disiplin olduğunu gösterebilmektir.”